Obiective Turistice Covasna

 

Oamenii din aceste locuri se indeletnicesc mai ales cu cresterea animalelor.

Din aceasta ocupatie izvoreste “Nedeia Mocaneasca”, cea mai importanata sarbatoare populara din zona.
Sarbatoarea e legata de viata de pastori a romanilor de aici. Ciobanii coboara in sat si isi aleg mireasa. Nedeia mocaneasca ofera spectacolul pastrarii in timp a traditiilor si obiceiurilor oierilor de prin partea locului, o trecere in revista a frumusetii portului, dansului si cantecului popular.


In statiunea Covasna se pot vizita urmatoarele obiective turistice:

Cetatea dacica - obiectiv turistic ce a trezit interesul unor istorici romani care au incadrat-o in sirul cetatilor dacice din estul Transilvaniei, apreciind ca cetatea a fost construita la mijlocul secolului I i.e.n. in timpul domniei lui Burebista. Cetatea dacica este un obiectiv istoric care reprezinta o atractie prin vechimea ei.

"Planul Inclinat" - o instalatie foarte ingenioasa construita inainte de 1899 ( in 1899 era deja in functiune) care asigura transportul materialelor, incarcate in vagonete, " ambarcate" pe o platforma ce se deplaseaza pe sine pe o distanta de 1232 m si la o diferenta de nivel de 327 m fara a se foloside vreun motor. Aceasta se realizeaza prin utilizarea fortei degajate de coborarea platformei incarcatede obicei cu material lemnos si care trage astfel printr-un cablu gros platforma de jos, mai putin incarcata. "Planul Inclinat" reprezinta un obiectiv antropic, extrem de vizitat de turisti, el fiind unic la noi in tara si printre putinele din Europa. Atractia sa se datoreaza, ineditului si vechimii sale.

La cele mentionate se adauga sarbatoarea traditionala " Nedela mocaneasca " sau " Santilia " care la randul ei atrage un numar impresionant de turisti. Aceasta sarbatoare se desfasoara in mirifica Vale a Zanelor avand loc in ultima duminica a lunii iulie, fiind legata de viata pastorilor romani din zona. " Nedeia mocaneasca " ofera spectacolul pastrarii in timp a traditiei si obiceiurilor oierilor de prin partea locului, o trecere in revista a frumusetii portului, dansului si cantecului popolar. Moment de varf al spectacolului il reprezinta ceremonialul cererii in casatorie a fetelor, ca si rapirea mireselor, prilej pentru flacai de a arata, printre altele, indemanarea lor de a calari caii de munte.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/turismcv/public_html/templates/hotelcaprioara/html/com_k2/templates/default/item.php on line 121
Mai multe din această categorie: « Agrement in complexul Turism Covasna Excursii »

S.C. Turism Covasna S.A. Str. 1 Decembrie 1918 nr. 1-2  Covasna,  jud. Covasna | Tel: (+4)0267 340 401 | Fax: (+4)0267 342 222 


Tel. Marketing:  (+4) 0267 341 955 |  E-mail: marketing@turismcovasna.ro