Sănătate și imunitate cu mofete și ape minerale

Tratament balnear

Căprioara
Spa & wellnes resort

prin baza de tratament proprie, dispune de facilități pentru băi cu apă caldă carbogazoasă, mofete, instalatii pentru electro-, kineto- și hidroterapie.
Relaxare

centrul balnear
Covasna & Cerbul

Principalii factori terapeutici ai zonei sunt: apele minerale carbogazoase, feruginoase, calcice hipotone și hipertone, respectiv mofetele cu emanații de gaze ușor radioactive.
Recuperare

Tratamentul balnear cu rezultate excepţionale în cazul bolilor cardiovasculare constituie atracţia turiştilor şi a făcut ca oraşul Covasna să devină o staţiune de interes naţional, dar şi de interes internaţional, recunoscută ca fiind staţiunea “inimii” .
Centrul de Tratament al Turism Covasna S.A. este singura bază de tratament din stațiune care are 3 incinte de mofete şi este situată direct pe sursa de gaz mofetic şi apă minerală.

Indicatii terapeutice

1. Afecţiuni cardiovasculare:

 • Arteriopatii ( arteriopatia obliterantă cronică a membrelor inferioare în stadiul I , II și III,trombangeita Bűrger)
 • Cardiopatie ischemică cronică (sechele după infarctul miocardic la interval de minim 6 luni după episodul acut, fără tulburări de ritm, fără angor instabil, echilibrate din punct de vedere hemodinamic, angina pectorală stabilă, angina de efort (aflate sub tratament medicamentos)
 • Hipertensiune arterială stadiul 1 şi 2 – sub control medical fără boli asociate
  care să contraindice tratamentul cu factori naturali
 • Afecţiuni venoase ( sechele după tromboflebite superficiale sau profunde, la minim 6 luni după episodul acut)
 • Valvulopatii (valvulopatii reumatismale fără tulburări clinice hemodinamice, valvulopatii operate fără tulburări clinice şi hemodinamice după 3-6 luni de la efectuarea actului operator, cu avizul medicului cardiolog

2. Afecțiuni neurolgice

 • sechele după accidente vasculare cerebrale la bolnavi echilibraţi neurologic și cardiovascular
 • boli ale sistemului nervos periferic: radiculopatii, polinevrite, sechele
  posttraumatice ale nervilor periferici

3. Afecţiuni reumatice

 • afecţiuni articulare şi abarticulare de tip degenerativ tip artroze, stadiul cronic
 • afecţiuni degenerative cronice ale coloanei vertebrale – spondiloze
 • boli cronice inflamatorii articulare, cu probe biologice normale
 • reumatisme de focar (după asanarea focarului)
 • osteoporoza

4. Alte afecţiuni

 • boli endocrine, în general hipofuncţionale
 • boli de nutriţie: diabet zaharat compensat, obezitate, gută, afecțiuni dermatologice (psoriasis, eczeme cronice)

Mofetele au fost folosite de foarte mult timp în tratamentul mai multor afecțiuni (boli ale sistemului arterial, boli cardiace și cardiovasculare, hipertensiune arterială, diferite tipuri de boli reumatice, anumite boli ginecologice cronice, probleme de infertilitate și impotență). Gazul CO2 are un efect de dilatare asupra vaselor de sânge periferice sporind astfel circulația sângelui în mușchi și țesuturile conjunctive, scade tensiunea arterială, îmbunătăţeşte activitatea inimii, creşte circulaţia periferică şi sistemică, îmbunătăţeşte capacitatea la efort şi calitatea vieţii, creşte capacitatea de concentrare. Pe lângă efectul benefic al CO2, de o mare importanta este efectul radonului asupra sănătății pacientului. S-a demonstrat că terapia cu radon la radiații de nivel scăzut poate avea un efect pozitiv asupra sănătății, poate induce sau activa funcțiile de reparare a ADN-ului, răspunsurile imune. Detalii…

Contraindicaţii

 • contraindicaţii generale (afecţiuni acute febrile, boli infecţioase, boli venerice în stadiul de contagiozitate, purtători de germeni patogeni, stări cașectice, tumori maligne sau benigne cu potenţial de malignizare cunoscut, hemoragii de orice natură, insuficienţă cardiacă, renală sau hepatică)
 • contraindicaţii specifice (infarct miocardic cu evoluţie severă în faza acută, cardiopatii ischemice cu crize frecvente, cardiopatii nedureroase cu tulburări majore de ritm sau conducere, valvulopatii cu fenomene de insuficienţă cardiacă sau accidente trombotice recente, hipertensiune arterială în stadiul 3 sau HTA cu complicaţii,ateroscleroză cerebrală cu tulburări psihice şi de comportament, accidente trombotice cerebrale cu sechele neurologice importante). 

Tratamentul profilactic este indicat persoanelor supuse factorilor de risc: stres, sedentarism, fumat, alcool, poluare.
Tratamentul de recuperare fizică medicală se realizează prin intermediul următoarelor tipuri de proceduri principale cu factori naturali de cura:

 1. Baia cu apă minerală carbogazoasă (în căzi individuale, în poziție semișezândă, cu apă minerală la temperatura de 32 grade, îmbină efectul factorului termic cu cel al factorului chimic şi presiunea hidrostatică a apei. CO2 se lasă încet pe tegument formând o peliculă de bule de CO2 care exercită o vasodilataţie activă prin stimulare microtactilă a tegumentului aflat în imersie);
 2. Mofeta (pacientul stă în picioare, cu nivelul bioxidului de carbon sub nivelul inimii)
 3. Kinetoterapie (respiratorie, individuala,pe aparate, stretching, aerobic, hidrokinetoterapie)
 4. Climatoterapia si cura de teren (climă plăcută cu veri răcoroase și ierni moderate. În lunile de vară și toamnă timpurie cerul este mai mult senin și zilele însorite, aeroionizarea negativă produsă de fronturile de aer având acţiune puţin solicitantă asupra sistemului nervos central şi vegetativ);
 5. Aerosoli cu apă minerală și aerosoli rășinoși (inhalare de vapori produși de un nebulizator care utilizează apă minerală și plimbări în aerul curat plin de aerosoli rășinoși)

Tratamentul de recuperare fizică medicală se poate completa prin proceduri adiacente disponibile în Centrul de Tratament al Turism Covasna S.A. :

 1. Hidroterapie: duşul subacval (imersia corpului intr-o cada cu apa la o temperatura scazuta si aplicarea unui jet de apa cald pe toata suprafata corpului), jacuzzi partial (imersia membrelor inferiare in cadite de hidromasaj), afuziunile alternante( alternare a unui jet de apa calda si rece pentru membrele inferioare.
 2. Electroterapia: curenţi Trabert, curenţi diadinamici, interferenţiali, TENS, unde scurte (aplicarea unor electrozi pe diferite segmente ale corpului conform indicatiei medicului), baia galvanică 4 celulară (imersia membrelor inferioare si superioare in cuve cu apa prin care trece curent galvanic).
 3. Magnetoterapia (întroducerea corpului într-un câmp electromagnetic de diferite frecvențe).
 4. Ultrasonoterapia (aplicarea de ultrasunete pe segmentul afectat).
 5. Terapia laser (tratament non invaziv de scurta durata ce implica iradierea directa a unor parti ale corpului cu radiatii laser). IMPORTANT DE ȘTIUT! >>
 6. Drenajul limfatic (procedură non-invazivă destinată terapiei prin compresie, prin intermediul unui echipament special pneumatic, pentru membrele superioare și inferioare).
 7. Terapia shockwave (Shockwave este o tehnologie care utilizează undele acustice pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal).
 8. Termoterapia (procedura bazată pe acțiunea termică a gelului parafinat preîncălzit la temperatura de 40-60 grade, constând în aplicarea compreselor, pe segmentul de corp afectat).
 9. Terapia cu aerosoli (constă în inhalarea vaporilor rezultaţi din nebulizarea apei minerale într-un aparat special nebulizator).
 10. Masoterapia (cu tehnici de masaj diferite în funcție de scopul dorit-terapeutic, de relaxare, antistress, anticelulitic, etc.). IMPORTANT DE ȘTIUT! >>
 11. TECAR terapie: Turism Covasna SA este singurul furnizor de servicii medicale din zona Covasna cu baza de tratament care dispune de un astfel de aparat (Terapia TECAR este noninvazivă și nedureroasă, are efect relaxant, reduce edemul și ameliorează rapid durerea, contribuie la regenerarea ţesuturilor și le accelerează vindecarea, se poate aplica inclusiv în zona cervicală, reduce durata de tratament, iar rezultatele pot apărea încă de la primele ședințe). IMPORTANT DE ȘTIUT! >>

Tratamentul balnear include 3 proceduri/zi/persoană din care 2 proceduri sunt cu factori naturali de cură.
În cadrul Centrului de Tratament se poate realiza tratament balnear pe baza recomandării medicului balneolog sau se pot realiza proceduri care nu necesită consultație medicală. Lista procedurilor disponibile se regaseste aici: >>

Contact

Secretariat:
(+4) 0267 340 825
secretariat@turismcovasna.ro
Marketing:
(+4) 0267 341 955
marketing@turismcovasna.ro
Receptie Caprioara:
(+4) 0267 342 184
receptie.caprioara@turismcovasna.ro
Receptie Covasna | Cerbul:
(+4) 0267 340 401, (+4) 0267 340 402
rezervaricv@turismcovasna.ro
Fax: (+4 ) 0267 322 222
Web: turismcovasna.ro

Toate drepturile rezervate © 2020 Turism Covasna | 525200 Covasna, Str. 1 Decembrie nr. 1-2, jud. Covasna

Sănatăte și imunitate cu mofete și ape minerale la Complexul Hotelier Turism Covasna!

Hotelurile Căprioara 4*, Covasna 3* şi Cerbul 3* vin în întâmpinarea dvs., după lungă perioadă de aşteptare cu o gama largă de oferte, pentru:

Beneficiile pe care le găsiți în centrul nostru de sănătate vă oferă o vacanță în care puteți îmbina prevenţia, tratamentul şi relaxarea.
Pentru siguranţa oaspeților şi angajaţilor noştri s-au intensificat şi luat toate măsurile de precauţie
asigurandu-vă sejururi plăcute şi binemeritate.