Baza de Tratament

 

Baza de tratament a SC TURISM COVASNA SA este situată în centrul staţiunii şi beneficiază de avantajul de a fi situată direct pe sursa primară de gaz mofetic şi de apă minerală  carbogazoasă, fapt ce îi asigura UNICITATEA comparativ cu celelalte societăţi de profil cardiovascular din staţiune.

Complet renovata si dotata cu aparatura medicala de ultima generatie, baza de tratament a SC Turism Covasna SA este specializata pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare si adiacente.

Tratamentul balnear cu rezultate exceptionale in cazul bolilor cardiovasculare constituie atractia turistilor si a facut din orasul Covasna o statiune de interes national, lansata si pe piata internationala, recunoscuta ca fiind statiunea “inimii”  sau “Orasul celor 1000 de izvoare”.
Calitatea resurselor minerale utile de care dispune SC Turism Covasna SA este unica atat in Romania cat si in Europa  si au facut obiectul unor studii si cercetari complexe beneficiind de o metodologie moderna de investigatie cu izotopi radioactivi.

Aerul din Covasna este incarcat cu aerosoli rasinosi si cu ioni negativi benefici sanatatii.

Apele minerale au o compozitie fizico-chimica foarte variata: carbogazoase, bicarbonatate, clorurosodice, iodate, feruginoase si usor sulfuroase , cu o mineralizare totala de 3.2-22.4 g/l.

Baile carbogazoase si mofetele reprezinta un factor terapeutic foarte bun in tratamentul hipertensiunii arteriale. Efectul vasodilator care asigura reducerea tensiunii arteriale este salutar atat pentru cord cat si pentru circulatia periferica. Nu degeaba mofetele au ajuns sa fie denumite "laboratoare de insanatosire", iar impreuna cu apele minerale carbogazoase ofera unicitate ofertei.

Mofetele sunt emanaţii de bioxid de carbon (80-98% bioxid de carbon), provenite din activităţi postvulcanice, denumirea provenind din  latină (mephitis - emanaţie puturoasă). Au un efect vasodilatator ce determina cresterea fluxului sanguin muscular si cerebral, scaderea tensiunii arteriale si calmarea durerilor reumatice. În mofetele de la Covasna pe lângă dioxidul de carbon  mai poate fi găsit o mică cantitate de radon natural, care ajută la creşterea metabolismului celular,  la producţia de baleiaj a radicalilor liberi şi  la mai buna funcţionare a sistemului imunitar. Efectul bioxidului de carbon de îmbunătăţire a fluxului de sange subcutanat,  ajută la procesul de detoxifiere a organismului.


bazadetratament
bazadetratamentinterior1interiorbazatratament1
interiorbazatratament3interiorbazatratament4
interiorbazatratamentbaigalvanicemofetanouabazadetratament

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/turismcv/public_html/templates/hotelcaprioara/html/com_k2/templates/default/item.php on line 121
Mai multe din această categorie: Tratamente Balneare »

S.C. Turism Covasna S.A. Str. 1 Decembrie 1918 nr. 1-2  Covasna,  jud. Covasna | Tel: (+4)0267 340 401 | Fax: (+4)0267 342 222 


Tel. Marketing:  (+4) 0267 341 955 |  E-mail: marketing@turismcovasna.ro