Tarife Hotel Covasna - Cerbul

 Politica pentru copii este urmatoarea:

0 - 3,99 ani – gratuit

4 - 11,99 - 50% din valoarea meselor ( md - 20 lei/zi/adult si dejun sau cina - 30 lei/zi/adult), fara pat suplimentar

peste 12 ani - 50% din valoarea pachetului de odihna al adultilor cu asigurare pat suplimentar

NOTA: Valoare tratament balnear este de 30 lei/zi/pers. Se asigura 1 consultatie medicala la sosire si 3 proceduri/zi la recomandarea medicului din statiune. In zilele de sambata se efectueaza doar mofeta si baile carbogazoase. Procedurile neefectuate in zilele de sambata si duminica se reprogrameaza in celelalte zile ale sejurului.  Este obligatorie prezentarea in statiune cu trimitere de la medic si cu cardul de sanatate al turistului.

Taxa locala de 2 lei/zi/pers se achita separat la receptia hotelului.

Suma alocata pentru serviciile de masa poate fi suplimentata la toate pachetele.

Citeşte mai departe ...

Carieră

Societatea Turism Covasna S.A. angajează:

 

 


Scrisorile de intenție si Cv-urile se pot  depune la sediul societății:

Covasna Str.1 Decembrie 1918 nr. 1-2 sau prin

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Informații suplimentare se pot obține la tel. 0267/340825

 

office

Citeşte mai departe ...

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI VA FI SĂRBĂTORITĂ LA COVASNA

De Sânziene, pe 24 iunie 2016, Covasna se alătură, pentru al patrulea an consecutiv, comunităţii „La Blouse Roumaine”, pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, frumoasa cămaşă a portului popular românesc.

ziua iei1Totul a pornit în urma unei iniţiative fără precedent, pe reţeaua de socializare Facebook, pe pagina „La Blouse Roumaine”. Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, spunea în 2013, odată cu lansarea acestui demers: „Ceea ce dorim este să promovăm, o dată cu sărbătoarea iei, cultura şi creativitatea românească, pe care noi o considerăm, în acest timp, în această epocă, cel mai mare ambasador al României. Ia, bluza românească, poate deveni un brand de ţară recunoscut de toată planeta dacă vom reuşi să promovăm împreună tradiţia noastră moştenită din timpuri imemoriale”. Ia constituie matricea noastră culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Citeşte mai departe ...

Factori naturali de cură

Factori naturali de cură

       Factorii naturali terapeutici: apa minerală și gazul mofetic care sunt folositi în scop terapeutic pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, angină pectorală, stare după infarct miocardic, accident vascular cerebral, arterita obliterantă, boala varicoasa etc.) cât și boli asociate acestora (boli reumatismale, digestive, ginecologice, ale sistemului nervos, aparatului locomotor etc.), conform recomandărilor Institutului Național de recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB) și Autorizației de Funcționare nr.292/21.02.2014.

        Covasna este una dintre cele mai bogate staţiuni din ţară în ape minerale, cu o mare varietate a compoziţiei fizico-chimice. Conform Raportului de încercări nr. 145/31.10.2007 efectuat de INRMFB în cadrul societăţii noastre, apele minerale din Covasna sunt ape minerale mixte, alcaline și alcalino-teroase carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, clorurate, sodice, hipotone, ușor sulfuroase, cu o mineralizare totală de 3,2-22,4 g/l și foarte bogate în acid carbonic de origine vulcanică (aprox. 2,5 g/l).
Un alt factor natural terapeutic specific îl reprezintă gazul mofetic, emanaţii de gaze naturale de origine vulcanică cu un conţinut în CO2 de 95÷98%. Efectul vasodilatator al acestuia reduce tensiunea arterială, fiind benefic pentru cord şi circulaţia periferică.

      Mofetele, cunoscute și sub numele de „fumarole reci” sunt emanații de gaze postvulcanice, la temperaturi sub 40ºC, care conțin preponderent CO2, iar în cantități mici hidrogen, azot, gaze rare, metan și alte hidrocarburi. Mofetele, ca fenomene naturale, sunt foarte rare în Europa și în lume, întâlnindu-se doar în Grotta di Cani de lângă Napoli (Italia), la Marienberg și Andernach din Germania, la Tiskory Lanz din Cehia, în insula Jawa și în Parcul Yellowstone din SUA. Mofetele din județul Covasna și implicit din stațiunea Covasna, considerate drept rarități ale naturii, sunt apreciate de specialiștii în domeniu ca fiind cele mai importante din Europa, caracterul lor de unicat fiind dat de următoarele elemente:
-    valoare terapeutică ridicată;
-    concentrația foarte mare în CO2, în medie între 95-98%, mofetele din Italia – din Grotta di Cani de lângă Napoli,  au o concentrație cu circa 30% mai redusă;
-    debitul mare al surselor, fiind cel mai mare din Europa;
-    numărul mare al surselor naturale de emanații pe unitatea de suprafață;
-    asocierea cu ape minerale (borvizuri), care le diversifică calitățile terapeutice;
-    radioactivitate scăzută;
-    prezența acestora într-un cadru natural și bioclimatic cu efecte terapeutice importante.

      De asemenea, un important factor natural terapeutic de care beneficiază pacienţii sosiţi la tratament îl reprezintă bioclimatul de cruţare caracterizat prin veri răcoroase şi ierni reci, aeroionizarea negativă produsă de fronturile de aer având acţiune puţin solicitantă asupra sistemului nervos central şi vegetativ.

Citeşte mai departe ...

Indicatii si contraindicatii

Indicatii si contraindicatii

În staţiunea Covasna se tratează anual zeci de mii de bolnavi cu probleme cardiovasculare, datorită efectelor naturale curative, specifice locului.

 

Factori de cură balneară


Apele minerale naturale, carbogazoase, bicarbonate, clorurosodice, iodobromurate, feruginoase, arsenicale, uşor sulfuroase, cu o mineralizare totală de 3,2–22,4 g/l, care se aplică sub formă de cură externă, ca băi, respectiv sub formă de cură internă ca ape buvabile. Apele minerale de la Covasna sunt foarte bogate în acid carbonic de origine vulcanică (2,5 g/l).
Mofetele naturale: sunt emanaţii de gaze naturale, în principal bioxid de carbon (în proporţie de 80–90%).
Aerul puternic ozonat, bogat în ioni negativi, se aplică în cadrul curei de teren.

 

Mecanismul de acţiune


Mecanismul de acţiune al băilor şi al mofetelor constă în primul rând în vasodilataţia periferică, prin acţiunea directă a bioxidului de carbon asupra vaselor mici din tegument (capilare, arteriole), ceea ce duce la încălzirea tegumentului, dar şi vasodilataţia sistemică (musculară, cerebrală), prin inhalarea unei mici părţi din bioxidul de carbon din mofeta (2,5–9%), care, pătrunzând în torentul circulator, se dizolvă în plasmă şi produce vasodilataţie în musculatura scheletică şi circulaţia cerebrală. La baia cu CO2 se mai adaugă efectul mecanic al bulelor de CO2 (micromasaj), cât şi efectul termic al apei.
Prin aceste efecte vasodilatatorii scade tensiunea arterială, se îmbunătăţeşte activitatea inimii prin scăderea presarcinii, creşte circulaţia periferică şi sistemică, se îmbunătăţeşte capacitatea la efort şi calitatea vieţii, creşte capacitatea de concentrare.

 

Indicaţii


Afecţiuni cadiovasculare: cardiopatia ischemică cronică dureroasă şi nedureroasă; sechelarii după infarct miocardic, la minim 3 luni de la externarea din spital; insuficienţă mitrală şi aortică compensată; valvulopatii operate, la minim 3 luni de la operaţie, stări după flebite superficiale şi profunde, boala varicoasă, ulcer varicos; arteriopatii prin ateroscleroză; tulburări circulatorii periferice.
Afecţiuni ale tubului digestiv: gastrite cronice hiperacide, ulcer gastroduodenal, dischinezie biliară, colecistite cronice litiazice şi nelitiazice, stări după ficat operat, pancreatite cronice.
Afecţiuni metabolice: diabet zaharat.
Afecţiuni ale sistemului neuropsihic: nevroze.
Afecţiuni reumatice: reumatisme cronice degenerative şi inflamatorii
Afecţiuni ginecologice: metroanexită, sterilitate.
În cazul acestor afecţiuni se face cură profilactică, terapeutică şi recuperatore.

 

Contraindicaţii:


Afecţiuni în stadiu acut, boli infecţioase, boli venerice, tumori maligne (cancer de orice tip), unele tulburări de ritm cardiac, decompensare cardiacă avansată.

Citeşte mai departe ...

AGEA

AGOA

S.C. Turism Covasna S.A. Str. 1 Decembrie 1918 nr. 1-2  Covasna,  jud. Covasna | Tel: (+4)0267 340 401 | Fax: (+4)0267 342 222 


Tel. Marketing:  (+4) 0267 341 955 |  E-mail: marketing@turismcovasna.ro